Androlog Ken Purvis har skrevet mangfoldige bøker om menns helse og seksualitet, etter over 40 års erfaring innen feltet. Hans siste bok ”Testosterone – The Male Elixir” er fullstappet av interessante fakta, og gir en innsikt inn i mannens kropp som kun Ken Purvis kan gi. Vi har sommersalg på boken til kun kr 150,- så langt lageret rekker, og den fås kjøpt enten på vår klinikk på Majorstuen eller via Nordlis nettsider: http://bit.ly/the-male-elixir.

Brennesle

1. Det finnes planter som etterligner østrogen og testosteron

Brennesle (urtica dioica) og havre (Avena sativa) har vist seg å ha en positiv effekt på menns sexlyst. I en undersøkelse utført på 75 menn førte jevnlig inntak av Avena sativa til konsistente ereksjoner og mer nytelse under sex. Også planten Muira Puama, som er isolert fra stilk og rot på en amazonsk plante, skal ha vist stimulerende effekt på menns libido og ereksjon. Kapittel 5, side 58-59.

2. Gravide kan påvirkes av guttefosterets testosteron

SHBG («sex hormone binding globulin») er et transportprotein som transporterer testosteron og østrogen i blodet. En klinisk studie på en kvinne som hadde veldig lav plasma-SHBG på grunn av en genfeil viste svært merkbar, midlertidig maskulinisering under graviditeten – som følge av testosteronsproduksjonen i guttefosteret. Kapittel 5, side 60.

3. Testosteron motvirker «mannepupper»

Menn har fremdeles brystvev fra tiden som embryo, rett under nippelen. Dette brystvevet kan ”vekkes til live” som følge av påvirkningen av østrogen, og utvides. ”Mannepupper” kan derfor være et tegn på for mye østrogen i kroppen, og kan oppstå i alle aldere selv om det som oftest skjer når testosteronnivåene minsker naturlig med alderen. Kapittel 7, side 78-79.

4. Lavt testosteron er dårlig nytt for prostata

Prostata vokser som regel med alderen fordi testosteronnivåene i kroppen faller. En forstørret prostata stenger bokstavelig talt for krana, og kan gjøre det vanskelig å tisse. Testosteron ser ut til å ha en naturlig anti-inflammatorisk effekt på prostata. Kapittel 7, side 82.

Maskuline ansiktstrekk
Feminine ansiktstrekk

5. Testosteron forårsaker maskuline ansiktstrekk

Et maskulint ansikt er gjerne bredere, har mer prominente øyenbryn og vide kinnbein. Nedre halvdel av ansiktet er gjerne lengre med større kjever, nesen er ofte større, øynene mindre og leppene tynnere. Flere studier har vist at menn med maskuline ansiktstrekk ofte oppfører seg mer dominant og aggressivt enn menn med lengre, smale ansikter. Kapittel 9, side 123-125. 

6. Mindre pekefinger enn ringfinger tyder på høye testosteronnivåer i livmoren

Studier viser at testosteron former ansiktet allerede som foster, fordi pre-pubertale gutter med mer maskuline ansikter har mindre pekefinger enn ringfinger. Dette kalles en «2D4D ratio». En mindre pekefinger enn ringfinger forårsakes av høyt testosteronnivå i livmoren under den første tredjedelen av graviditeten. Kapittel 9, side 125. 

7. Penisstørrelsen avhenger ikke av testosteron

Som småbarn har testosteron noe å si for penisens vekst. Når man når puberteten er det derimot ingenting som tilsier at penisstørrelsen avhenger av testosteronsnivåene i kroppen. Pornostjerner som John Holmes og Ron Jeremy har formidable organger, men få andre maskuline attributter. Kapittel 9, side 133-134.

8. Kvinner kan lukte menns testosteronnivå

En Russisk studie viste at kvinner kunne forutse menns utseende ved å kun lukte på et utvalg svette t-skjorter. I tillegg viste det seg at t-skjortene som ble rangert som de mest attraktive tilhørte mennene med de høyeste testosteronnivåene og de laveste kortisol-verdiene (stresshormon). Dette gjaldt særlig kvinnene som hadde eggløsning under eksperimentet. Kapittel 9, side 136-137.

9. Hårete menn har ikke mer testosteron

Hårete menn har ikke mer testosteron enn deres glatte rivaler. Faktisk viser forskning at kvinner ser ut til å foretrekke menn med mindre hår når de er på sitt mest fertile. Eksperter har også foreslått at kvinner har unngått hårete menn helt siden huletiden fordi de er potensielle parasittbærere. Kapittel 9, side 137.

10. En selvsikker holdning kan øke testosteronproduksjonen

Såkalt «power poses» som avgir maskuline signaler øker testosteronproduksjonen. I en studie ble en gruppe menn del inn i to. Den ene gruppen poserte med «power poses» og holdt armene åpne, hendene på hoftene og et åpent og selvsikkert kroppsspråk. Den andre gruppen satt med «svake» positurer, som armene og beina krysset, hodet ned, osv. Etter kun få minutter økte testosteronnivået til den selvsikre gruppen med hele 20%, mens kortisolnivået (stresshormon) sank med hele 25%. Kapittel 9, side 138. 

 

Les mer?

Bestill boken hos Nordli, eller kom innom vår klinikk på Majorstuen. Vi har sommersalg på boken til kun kr 150,00,- (tidligere kr 379,00,-) hele sommeren – så langt lageret rekker!