Har du hatt klamydia? Da kan det bli vanskeligere å få barn – selv om klamydiainfeksjonen er behandlet. Og, ja, du kan fortsatt smitte partneren din.

Vår androlog Kenneth Purvis forteller at klamydiainfeksjoner kan bli værende i kroppen selv etter behandling dersom behandlingen ikke skjer raskt nok.

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i Europa. I Norge har forekomsten av klamydia vært høy i mange år. I Oslo er tallene spesielt høye og oftest er det unge voksne som smittes av infeksjonen.

Klamydia og fertilitet

Vår androlog Ken Purvis forteller at klamydia må behandles senest én uke etter smitte. Dersom infeksjonen går ubehandlet i over én uke kan den spre seg dypere i underlivet. Her er infeksjonen vanskeligere å behandle og kan – over tid – forårsake nedsatt befruktningsevne.

Dersom du har prøvd å få din partner gravid i over 3 måneder uten å lykkes, er det på tide å sjekke om sædcellene fungerer som de skal. Spesielt hvis du tidligere har hatt en klamydiainfeksjon.

Oppdages ved sædprøve

Det først året etter en klamydiainfeksjon er det viktig å sjekke sædkvalitet, og forsikre seg om at infeksjonen faktisk er kurert. Klamydia gir som regel ikke symptomer, men kan utløse symptomer hos en partner. Infeksjonen oppdages ved å måle betennelsesceller og bakterier i sæden.

På Colosseum Mann sjekker vi din sædkvalitet og tester for infeksjoner i underlivet gjennom en enkelt sædprøve. Sædprøven kan du ta med deg hjemmefra, eller utføre på klinikken. Hvis vi oppdager problemer med sædkvaliteten eller en infeksjon vil du få rask behandling. Jo tidligere vi behandler, jo bedre er sjansen for at vi kan redde din fertilitet og redusere muligheten for kroniske underlivsplager senere.

Kontakt oss på 22 60 00 50 eller mail@colosseummann.no eller les mer her.