Vi utvider tilbudet med enda en klinikk i Sarpsborg, ved Sarpsborg Spesialistsenter.

Ny klinikk i Sarpsborg
Fra venstre: urolog Knut Eilert Karlsen, spesialist i allmennmedisin Franck Sky, og urolog Karl Fredrik Kristoffersen, som i mange år har jobbet for Volvat. Bilde av: Jarl M. Andersen.

Vi er i gang med å etablere et sterkt, faglig miljø innen urologi og mannens helse. I tillegg til å åpne et nytt urologisk sykehus på Majorstuen i Oslo, utvider vi tilbudet for mannens helse med en ny klinikk i Sarpsborg, i samarbeid med Sarpsborg Spesialistsenter. En av initiativtakerne til den nye klinikken, spesialist i allmennmedisin Franck Sky, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at teamet på den nye klinikken vil dekke de fleste utfordringene innen mannens helse, spesielt innen urologi.

Urologene
Urolog Knut Eilert Karlsen, som er avtalespesialist i urologi og jobber ved Sarpsborg Spesialistsenter, er en viktig del av laget. Vi har også fått med oss urolog Karl Fredrik Kristoffersen, som i mange år har jobbet for Volvat. Han blir nå en sentral person i vår nye satsing. Kristoffersen har sin første arbeidsdag på Colosseum Mann i Sarpsborg allerede denne uken, og etter vinterferien skal Colosseum Manns klinikk i Sarpsborg være i full sving.
«Det er motiverende å bidra til utvikling av et av landets sterkeste private urologiske miljøer, med vekt på diagnostikk, behandling av urologisk kreft og spesialisering på prostatakreft. Dette ser jeg frem til», sier Karl Fredrik Kristoffersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

«Det er motiverende å bidra til utvikling av et av landets sterkeste private urologiske miljøer»

Kirurgi og prostatakreft
Sarpsborg Spesialistsenter har en egen operasjonsstue for kirurgi, der de kan gjennomføre en rekke urologiske inngrep. Større operasjoner gjøres i det nye Colosseum Sykehus på Majorstuen i Oslo, hvor enda mer ekspertise og avansert utstyr er tilgjengelig.
«Vi blir nå en del av en struktur som har landets fremste ekspertise innen prostatadiagnostisering og behandling av prostatakreft. Vårt mål er at ingen skal måtte dø av prostatakreft lenger, men avdekke sykdommen før kreften har utviklet seg for langt, sier urolog Knut Eilert Karlsen til SA.

«Vi blir nå en del av en struktur som har landets fremste ekspertise innen prostatadiagnostisering og behandling av prostatakreft.»

Knut Eilert Karlsen forteller videre at menn i Østfold er i øvre sjikt i statistikken over hvor flest menn får prostatakreft. Prostatakreft er allerede den mest utbredte formen for kreft i Norge, og Østfold ligger høyt opp på listen over hvor krefttypen rammer hyppigst.