I disse dager åpnes det et helt nytt helsetilbud for menn i Østfold, med lokalisasjon i Sarpsborg. Colosseum Mann etablerer et stort faglig miljø innen urologi og mannens helse, med en avdeling ved Sarpsborg Spesialistsenter.

– Vi er stolte over å få med oss generell kirurg og urolog Karl Fredrik Kristoffersen på laget. Han har i mange år jobbet for Volvat, men blir nå en sentral person i vår nye satsing. Det sier lege Franck Sky som er en av initiativtakerne til den nye klinikken.

Fra Volvat til Colosseum Mann
Fra venstre: urolog Knut Eilert Karlsen, spesialist i allmennmedisin Franck Sky, og urolog Karl Fredrik Kristoffersen, som i mange år har jobbet for Volvat. Bilde av: Jarl M. Andersen.

–Dette ser jeg frem til. Det er motiverende å være med å utvikle et av landets sterkeste private urologiske miljøer, med vekt på diagnostikk, behandling av urologisk kreft og spesialisering på prostatakreft, sier Karl Fredrik Kristoffersen. Han løfter frem at Colosseum Mann i disse dager åpner et privat sykehus med robotkirurgi i Oslo, primært for prostatakreft. Dette blir det aller første private tilbudet for prostataoperasjoner i Norge.

«Det er motiverende å være med å utvikle et av landets sterkeste private urologiske miljøer»

Satsingen skjer i tett samarbeid med Sarpsborg Spesialistsenter – og inkluderer derfor også generell kirurg og urolog Knut Eilert Karlsen som er avtalespesialist i urologi ved Sarpsborg Spesialistsenter.

Karl Fredrik Kristoffersen har sin første arbeidsdag på Colosseum Mann i Sarpsborg
denne uken.

Operasjonsstue med egne kirurger

Sarpsborg spesialistsenter har bygget en ny operasjonsstue for kirurgi og urologi. Der vil de gjennomføre en rekke ulike urologiske inngrep. De vil også ha en nær tilknytning til det nye Colosseum-sykehuset i Oslo, hvor ytterligere ekspertise er tilgjengelig.

–Til sammen vil vi utgjøre et sterkt team og vi hjelper til med de fleste utfordringene innen mannens helse, spesielt innen urologi, sier Franck Sky.

Midt i «prostata-land»

–Prostatakreft er den hyppigste kreftformen hos menn. Dessverre ser vi at Østfold er i øvre sjikt av denne dystre statistikken, sier Knut Eilert Karlsen

«Vi blir nå en del av en struktur som har landets fremste ekspertise innen prostatadiagnostisering»

–Vi blir nå en del av en struktur som har landets fremste ekspertise innen prostatadiagnostisering og behandling av prostatakreft. Vårt mål er at ingen skal måtte dø av prostatakreft lenger, men avdekke sykdommen før kreften har utviklet seg for langt, sier han.

Les mer om tilbudet her »