Finansavisens 4-siders portrett av Colosseum Manns gründer Gard Lauvsnes kickstarter med å konstatere at «Det dør tre menn av prostatakreft i Norge hver dag». Da Lauvsnes selv fikk prostatakreft ble han operert av Norges beste robotkirurg. I dag jobber mannen som opererte Lauvsnes, Bjørn Brennhovd, hos Colosseum Mann.

Norge i verdenstoppen over prostatakreft

Vi er i verdenstoppen i statistikken over prostatakreft. Hele 14 nye tilfeller av kreftformen oppdages hver dag, samtidig som 3 menn dør daglig. Til sammenligning dør halvparten så mange av brystkreft. «Jeg går inn i et marked som ikke er prioritert av det offentlige,» forteller Lauvsnes til Finansavisen. «Vi må klare oss selv. Derfor dør 1.100 menn i Norge av prostatakreft hvert år.» Lauvsnes sin visjon er at ingen skal behøve å dø av prostatakreft i Norge.

Livredderen
Gard Lauvsnes. Foto: Finansavisen

«Dette er en galskapshandling!» innrømmer Lauvsnes til Finansavisen. «Det er vanskelig å tjene penger på sykehus. Det er voldsomt ressurskrevende». Én prostataoperasjon krever rundt 8 mennesker i tillegg til robotkirurgen. En prostataoperasjon hos Colosseum Mann koster rundt 170.000 kroner, langt mindre enn prisene i utlandet som ligger på rundt 250.000 kroner.

Sykehuset har kostet Lauvsnes hele 50 millioner, men han planlegger fremdeles å få tak i det beste av utstyr og teknologi. I tillegg til Da Vinci-roboten som utfører prostataoperasjonene har han investert i kostbar teknologi, ANNAcTRUS, som oppdager prostatakreft mer treffsikkert og presist enn konvensjonell metode. Nå ser Colosseum Mann mot videre utvikling, med blant annet brakiterapi – såkalt lavdose stråleterapi.

Et helhetlig tilbud for gutta – i hele Skandinavia

Visjonen begynner med at menn skal gå til legen en gang i året. «Vi skal også tørre å snakke om mannens overgangsalder, at vi får kulemage og mister litt av farten». Snart kommer en ny klinikk på Veitvet. «I løpet av neste år skal vi ha seks avdelinger i Norge,» forteller Lauvsnes. Også i Sverige blir Colosseum Mann aktuelt. Her satses det på 4-5 klinikker, og et eget urologisk sykehus.

Begge Colosseum Mann-klinikkene har sterke, urologiske tilbud. Urologene er del av Colosseum Mann Academy, der Colosseum Manns medisinske personell sendes ut i Europa på opplæring når viktige ting skjer innen feltet. «Alfa og omega er å ha gode leger, kirurger og et godt fagmiljø,» sier Lauvsnes. «Og når det gjelder mye av det vi driver med, handler det om mengdetrening. Først da blir du god – når du bare gjør denne typen inngrep.

Last ned hele intervjuet på finansavisen.no »