Colosseum Mann har offisielt åpnet ved Sarpsborg Spesialistsenter, og utvider dermed menns helsetilbud også i Østfold. Senteret har en enorm kompetanse innen mannehelse, med urologene Knut Eilert Karlsen og Karl Fredrik Kristoffersen i spissen.

Et nytt tilbud innen «mannehelse»

Colosseum Mann er et helhetlig tilbud for mannens fertilitet, vitalitet, seksualitet og helse. Ved klinikkene i Sarpsborg og på Majorstuen finner du den mest moderne og skånsomme teknologien for diagnostisering av prostatakreft, og et ledene team bestående av urologer, androlog, spesialist i allmennmedisin og sykepleiere. Klinikkene har et eget laboratorium og nytt, avansert medisinsk utstyr. Colosseum Manns urologiske sykehus er et nybygd, moderne sykehus på Majorstuen i Oslo der prostatakreft behandles og opereres av verdensledene kirurger. Sykehuset er det første private sykehuset til å operere kreft i Norge, og det eneste som opererer med robotkirurgi.

Norges største fagmiljø, midt i «prostataland»

Colosseum Mann etablerer et stort faglig miljø innen urologi og mannens helse, og består av Norges største tverrfaglige team innen «mannehelse». «Det er motiverende å være med å utvikle et av landets sterkeste private urologiske miljøer, med vekt på diagnostikk, behandling av urologisk kreft og spesialisering på prostatakreft,» forteller urolog Karl Fredrik Kristoffersen som er en sentral figur i Colosseum Mann Sarpsborg. 

«Prostatakreft er den hyppigste kreftformen hos menn. Dessverre ser vi at Østfold er i øvre sjikt av denne dystre statistikken,» påpeker urolog Knut Eilert Karlsen. «Vårt mål er at ingen skal måtte dø av prostatakreft lenger, men avdekke sykdommen før kreften har utviklet seg for langt,» sier han.

Programmet

Åpningens konferansier var debattleder Erik Wold, og Sarpingen Svein A. Halvorsen klipte snoren. Han er blant annet tidligere jubileumssjef i Sarpsborg og har skrevet byens offisielle jubileumsbok. De musikalske innslagene ble holdt av Philip Bøckmann, som er vokst opp i Sarpsborg, og Lasse Vermeli på piano. Urologene Knut Eilert Karlsen og Karl Fredrik Kristoffersen ble intervjuet, og folkene på senteret ble presentert. Colosseum Manns gründer Gard Lauvsnes og spesialist i allmennmedisin Franck Sky ble også intervjuet.