Colosseum Manns nye sykehus er det første private sykehuset i Norge til å operere kreft og det eneste med anerkjent robotteknologi. Sykehuset ble offisielt åpnet av Høyres helsepolitiske talsmann og tidligere farmasøyt Sveinung Stensland, og Finn Schjøll (Blomster-Finn) delte sine erfaringer med prostatakreft.

Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland gratulerer daglig leder ved Colosseum Mann Ole Mjåtvedt. Bak dem står gründer Gard Lauvsnes. Foto: Christian Zervos.
Sykehusåpningen

Arrangementet ble innledet med musikk av artist og nyutdannet brannmann Marius Beck. Brannmenn er mer utsatt for prostatakreft, noe Marius la vekt på at var et viktig moment for ham på dagen. Deretter styrte debattleder Erik Wold programmet. Wold ble besøkt på scenen av blant annet gründer Gard Lauvsnes, hele Colosseum Mann-teamet, og hele Norges Finn Schjøll delte sine erfaringer med prostatakreft. Til slutt holdt Høyres helsepolitiske talsmann og tidligere farmasøyt Sveinung Stensland en glitrende appell før han offisielt åpnet sykehuset.

Anerkjent robotteknologi

Sykehuset er utstyrt med den anerkjente Da Vinci-roboten. Den fungerer ved at kamera og instrumenter føres inn i (rundt 6) små snitt som lages i buken. Kamera og instrumenter er koblet til 4 robotarmer som styres av kirurgen fra en konsoll. Teknikken sørger for en forbedret arbeidsstilling for kirurgen, og mindre skjelving på instrumentene enn ved konvensjonell metode. Les mer om robotkirurgi her »

To av Norges mest erfarne robotkirurger

Urolog og kirurg Bjørn Brennhovd var mannen som innførte robotassistert kirurgi i Norge i 2004. Siden da har han utført 100–150 inngrep årlig og drevet utstrakt opplæring. Han har utført flest robotassisterte prostataoperasjoner i Norge. Urolog og kirurg Nicolai Wessel har spesiell kompetanse innen laparoskopiske, urologiske prosedyrer og prostatakreft. Nicolai har utført over 1.400 prostatakreftoperasjoner med robotkirurgi. .Les mer om kirurgene her » 

Et komplett urologisk tilbud

Robotkirurgene utfører ikke bare prostataoperasjoner, men vil ha fokus på et bredt, urologisk tilbud. På sykehuset tilrettelegges det for operasjoner av andre urologiske tilstander hos både menn og kvinner. Mindre, urologiske inngrep som sterilisering og operasjon av penisforstyrrelser og fimose vil fremdeles utføres på klinikkene på Majorstuen og i Sarpsborg. Les mer om urologi her »